Jag bokade in flera tävlingar för våren redan i mars, både i lydnad, rallylydnad och viltspår, hade också planer för några utställningar (med Tosca i veteranklass!).

I början på april hittar jag dock en knöl i Toscas ena juver, och där försvann alla sådana planer! Jag har tidigare erfarneheter av juvertumörer, och det är inga roliga erfarenheter… Jag lät det bero men blev mer uppmärksam på hennes beteende och började undersöka hennes kropp nästan dagligen för att hålla koll på allt.

Och, ja, ni kan ju tänka er vad som händer, på tre veckor är knölen i juvret dubbelt så stor och fler knölar hittas på fler ställen på kroppen. Hennes beteende börjar också förändras, från att ena dagen skutta som en unghund och i nästa inte vilja träna eller kliva ur bilen.

Så nu är veterinärtid bokad för att ta reda på vad det är för knölar och hur ont hon tros ha för att därefter ta beslut om hur vi hanterar det hela.

Corrado kommer samtidigt bli patella undersökt, då jag har haft funderingar kring om han inte har ont/obehag i sina knän… så får vi se vad det säger…